top of page

Sundhed og Helse

Rigtig mange af os går meget op i sundhed og helse. Vi spiser sundt, tager de rigtige typer af kosttilskud og dyrker masser af motion. I sidste uge skrev vi lidt om Magnesium og kalcium, men i dag kommer vi til at se lidt mere på sundhed generelt. Det betyder ikke at kosttilskud som magnesium, ikke er vigtigt, men nu har vi allerede dækket det område, så det er nu tid at se på noget nyt.

Sundhed kan meget groft opdeles i følgende 4 kategorier.

Kost Det er ikke helt ligegyldigt hvad vi spiser. Propper vi os med sukker, og masser af usundt mad, så vil det efter nogen tid gå ud over vores helbred. F.eks. i form af overvægt, type 2 diabetis, diverse former for hjerte kar sygdomme og meget mere. Ofte er kosten et af de vigtigste steder at sætte ind, hvis man gerne vil være lidt mere sund. For mange er det ofte relativ få ændringer der skal til. Det kan f.eks. være små ting som at droppe cola og kager. Spise lidt mindre sovs, og i stedet tage lidt flere grønsager på sin tallerken. Det ikke nok blot at tage en daglig vitamin pille, lidt magnesium og drikke et glas mælk. Kosttilskud er ikke en permanet løsning til hurtigt at opnå mere sundhed. Fokusere i stedet på at spise sundt og varieret.

Motion og helse - med kalcium og magnesium

Motion

En anden vigtig vej til et godt helbred og en sund livsstil, er motion og træning. For nogle betyder dette en tur ned i det lokale motionscenter et par gange om ugen, mens andre snupper en rask løbe tur i ny og næ. Begge dele kan være en fin måde at få mere motion på. Det gælder blot her om at gøre det regelmæssigt, og ikke kun et par gange om måneden. Det sværeste er for mange at komme ind i en fast og stabil rytme. Men når det så endelig lykkes, så er det ofte ikke så svært igen at holde fast i sin træning. Føler man ikke at man er i form til at løbe eller cykle, og er man typen som bestemt ikke gider et træningscenter, så kan en rask 30-35 minutters gå tur, hver aften også være en fin må at få noget mere motion på. Så kan man evt. når man kommer i bedre form, så småt begynde at løbe eller sætte tiden man går lidt op.

Mental sundhed

Når man snakker sundhed, så er det rigtig mange som helt glemmer den mentale sundhed. Du kan sagtens være i super god form, spise korrekt og alligevel have det rigtig skidt. F.eks. er der nu om dage en hel del, som døjer med stress på arbejde. Selv om det er et psykisk problem, så kan det også sagtens påvirke dig fysisk. du sover dårligere, er mere træt, har svære at koncentrere dig.

Så døjer man med disse "tænke" problemer i hverdagen, så kan det sagtens påvirke ens sundhed i en negativ retning. Ofte gør det også at man begynder at spise mere usundt, ikke får passet sin træning ordentligt, da man ikke føler man har overskuddet til det.

Cremer, shampoo og plejeprodukter

Et andet område mange heller ikke tænker så meget over, når vi snakker helse og sundhed, er hvilke rense og plejer produkter vi bruger. En stor del af de hudcreme, hår shampoo og håndsæbe indeholder forskellige stoffer som ikke er sunde for vores krop. Det kan f.eks. være alt lige fra hormon forstyrende stoffer til allergi fremkaldende stoffer. Her kan man med fordel gå over til at bruge produkter som Decubal, Viche eller La Roche Posey, da disse er lavet i samarbejde med hudlæger, for at få nogle meget skånesomme pleje produkter, som alle kan bruge.

Så for kort at opsummere vejen til en sund livsstil. Spis sundt, hvilket groft sagt betyder mere grønt, mindre fedt og sukker, samt drop kosttilskud som kalcium og magnesium. Dyrt motion mindst 2 gange om ugen. Få nok søvn, undgå stress og psykiske problemer. Brug creme, sæber og shampoo som f.eks. Vichy eller andre mærker som er fri for skadelige stoffer. Ved at følge disse få og simple råd, så vil du efter et par måneder, med stor sandsynlig kunne mærke en stor forskel på dit helbred og velvære.


RECENT POSTS
SEARCH BY TAGS
Ingen tags endnu.
ARCHIVE
bottom of page