top of page

Magnesium - et populært kosttilskud

I Danmark er vi helt tosset med helse og sundhed. Af den grund bruger vi også

enorme summer på diverse typer af kosttilskud. Et af disse kosttilskud er magnesium. Mange af os har efterhånden hørt at rigtig mange forskellige funktioner i vores krop, bruger magnesium på en eller anden måde. F.eks. til regulering af vores stofskifte, vores nervers signaler, dannelse af flere enzymer og meget mere. Da det er så vigtigt et mineral, så giver det for mange også mening, at vi tager lidt ekstra af det. Så er vi jo sikre på at kroppen har den mængde den skal bruge.

Men faktum er, at langt de fleste af os, får dækket vores behov for magnesium, og langt de fleste andre vitaminer og mineraler gennem vores kost. Det er utrolig få danskere som faktisk er i magnesiummangel.

Hvorfor det er spild at bruge penge på magnesium

Selvom vi bruger magnesium til over 300 af kroppens processor, så er det tale ok ekstrem små mængder. F.eks. er der i en gennemsnitlig dansk krop, omkring 24gram magnesium. 90% af dette er i vores muskler og i vores knogler. Mg findes i jorden, og bliver suget op i planterne med vandet. Når vi (eller dyrere) spiser disse planter, så optager vi magnesium i kroppen.I langt de fleste tilfælde, er den mængde vi så får ind ved at spise kød eller planter, mere end rigeligt til at dække vores behov. Dog kan man med visse sygdomme, eller ved en lang slankekur risikere at komme i magnesiummangel. Dette kendetegners ofte ved f.eks. ticks omkring øjnene, træthed og sløvhed, koncentrations problemer osv. Men for de fleste danskere bliver dette næppe et problem.

Af den grund vil det også være spild af penge, at købe magnesium da det ikke vil give dig nogle fordele, at have mere i kroppen end hvad kroppen har brug for. Tvært i mod kan det f.eks. give tynd mave og afførings problemer, hvis man indtager for store mængder magnesium. Minerallet bruges nemlig også som et afføringsmiddel.

Tilbud på magnesium

Mener du alligevel du har brug for et ekstra tilskud af magnesium, så har du 3 muligheder.

Enten kan du spise noget mere mad som er rig på dette mineral. Det er f.eks. Spinat, Yoghurt, mandler og bananer. Du kan også vælge at spise en multivitamin pille, men magnesiumnet her i bliver ikke altid optaget lige godt i kroppen. Dette leder os hen på den 3. mulighed, nemlig at tage et dagligt magnesium tilskud. Dette kan f.eks. være i form af magnesiumcitrat eller +300. Her indgår mg i forskellige kombinationer med andre stoffer, som gør at det nemmere optages i kroppen. Begge produkter kan købes på apoteket eller hos online forhandlere som f.eks. Med24 A/S.

Produkter som magnesiumcitrat eller +300, kan købes i de fleste helsekost butikker. Men som regel er der en del penge at spare ved at handle i de mange online butikker, som f.eks. et online apotek som Med24 som du finder på med24.dk. Dette er det billigste sted jeg har fundet, hvor de sælger forskellige former for magnesiumtilskud. Ofte finder man nogle gode tilbud herinde. Ellers er det lokale apotek eller visse supermarkeder, også gode steder at finde magnesiumtilskud, men priserne her er ofte lidt højere. Dog er fordelen så at man bedre kan få vejledning i hvad man bør købe, og du spare fragt og ventetid. Disse grunde er for nogle, nok til at man gerne betaler en lidt højrer pris.

Bør du bruge dette kosttilskud? Jeg vil sige at hvis du er en ganske almindelig dansker, som spiser relativt sundt og varieret, så er der ingen grund til at tage et tilskud som magnesiumcitrat eller +300. Dyrker du rigtig meget sport eller er du på slankekur, så kan det være en god ide med en multivitamin pille som også indeholder magnesium. Det er ofte mere end rigeligt til at supplere dit daglige indtag af mg. Men som et separat kosttilskud, kan jeg kun anbefale det hvis du lider af søvnproblemer eller forstoppelse. Ellers er det i langt de fleste tilfælde spild af penge, at købe dette kosttilskud.

Så skal du begynde at bruge et tilskud af magnesium? Er du sund og rask, spiser du varieret og døjer du ikke med kronisk træthed, så vil det efter min mening være fuldstændig spild af penge at købe disse typer af kosttilskud.

RECENT POSTS
SEARCH BY TAGS
Ingen tags endnu.
ARCHIVE
bottom of page